Ja, je leest dat goed. Augustus. September komt binnenkort.

Ik gaf in augustus veel geld uit aan vervoer. Dat kwam met name omdat ik mijn fiets flink liet renoveren voor 40 euro. Nieuwe ketting en nieuwe trappers. En oh, ook de jaarlijkse rekening voor de kortingskaart kwam binnen, deze kost me 60 euro per jaar en levert me een veelvoud van dat aan korting op, dus ik hou ‘m er in.

Dat er aan kleding veel uit ging, vind ik eigenlijk niet zo erg. Ik geef ook soms maanden niets uit, dit was dan weer even een wat duurdere maand. Ik kocht o.a. twee paar schoenen.

Bij de extraatjes en cadeautjes werd het weer wel een dure maand. Ik betaalde een rekening van de overheid (85 euro), kocht een nieuwe mobiele telefoon voor 60 euro (een wiko weer), en ik kocht een losse harde schijf voor 60 euro (het back-up systeem wat m’n vriend heeft opgezet, hapert af en toe. Dan maar af en toe handmatig op de ouderwetse manier). Ik heb de extra uitgaven in augustus inmiddels in september alweer bijna gecompenseerd, loop nog circa 50 euro uit op het schema, maar dit moet nog wel in de komende maanden te compenseren zijn.

We betaalden in augustus de rekening voor de bouwkundige keuring voor ons nieuwe huis; de rekening van 350 euro deelden we fifty fifty.