Hoewel ik deze maand meer uitgaf dan verwacht, ben ik toch tevreden. Een paar extra uitgaven hebben bijvoorbeeld te maken met het feit dat we een huis gaan kopen. Tja, dat had ik aan het begin van 2017 niet gepland. Dit is het lijstje:

Ik gaf deze maand veel extra geld uit aan het huishouden. Ik hoop dat dit de komende maanden weer minder kan worden. Het kwam onder andere doordat we heel vaak uit eten gingen, en doordat we een nieuw koffiezetapparaat kochten. Ik ga proberen de komende maanden elke maand 50 euro minder nodig te hebben, zodat het tegen het einde van het jaar weer gecompenseerd is.

Bij de mobiele telefoon gaf ik wat extra geld uit aan een tweede simkaart voor mijn werk. Mijn telefoon heeft plek voor twee simkaarten, en op deze manier kan ik herkennen of een telefoontje werk is, of privé. Ik heb voor werk een abonnement van 4 euro per maand gekozen, en ik vind die kosten van dus circa 50 euro per jaar prima te doen. Maar de eerste rekening was vijf euro duurder voor de simkaart.

Bankkosten zijn meestal minder dan 15 euro per maand, maar één keer in de drie maanden moet ik kosten betalen voor de beleggingsrekening, en dan is het bedrag hoger.

Ik ben blij met de kosten voor de extraatjes. Weer ruim onder de 200 euro, en zo komt het gemiddelde tot nu toe ook alweer onder de 200 euro per maand. Ook met de vervoerskosten ben ik blij. Vanwege de vakantie en vanwege veel fietsen gaf ik maar weinig geld uit aan het openbaar vervoer.

Begin juli waren we een weekje op vakantie. Dit was geen erg duur weekje, maar we gaven er elk 100 euro aan uit. Door het jaar heen wil ik 600 euro uitgeven aan vakanties. Tot nu toe zit ik op 478 euro voor dit jaar, dus dat gaat wel redelijk goed.

De kosten voor de levensverzekering waren ongepland aan het begin van dit jaar. Deze verzekering gaat uitkeren als ik in de komende vijftien jaar zou overlijden, en zorgt dan voor een uitkering die hoog genoeg is om mijn deel van de hypotheek volledig te betalen. De premie wordt net iets meer dan 200 euro per jaar, maar in het eerste jaar mocht ik nog 100 euro “afsluitkosten” afrekenen (tja). Ik vind het een goede premie en ben blij dat ik deze verzekering nu geregeld en afgesloten heb.

Een kleine 400 euro meer aan uitgaven dan gepland, dus, maar toch ben ik redelijk tevreden.