Dankzij het jaarlijkse vakantiegeld is het inkomen in mei altijd een stukje hoger. Ik vind dat natuurlijk ook wel heel fijn, want daardoor was er eindelijk ook weer heel wat ruimte om de spaarrekening (en beleggingsrekening) aan te vullen.

Hier komt het lijstje:

 

En eigenlijk ben ik dus gewoon behoorlijk tevreden over dit lijstje.

Iets meer vervoerskosten dan gepland, maar dit heeft met het werk te maken gehad in deze maand, dus dan krijg ik deze vervoerskosten ook weer gewoon terug met het volgende salaris. De mobiele telefoon was een eurootje meer, maar is in andere maanden een eurootje minder, dus dat heft elkaar allemaal wel op, hopelijk. En de goede doelen waren ook weer geplande uitgaven, deze gaan in de tweede helft van het jaar veel minder worden, dus dan gaan we in die kolom eindelijk groene vinkjes zien en dan wordt het hopelijk over het hele jaar gezien ook een mooi gemiddelde.

Ik legde deze maand voor het laatst geld in op de pensioenbeleggingsrekening. Meer mag ik niet inleggen, want mijn reserveringsruimte (uit het verdere verleden) en mijn jaarruimte (gebaseerd op 2016) zijn nu op. Nou ja, ik heb nog 8 euro ruimte, maar die ga ik dan wel weer volgend jaar opvullen als ik ook weer een nieuwe jaarruimte heb.

Bij de extraatjes en cadeautjes gaf ik deze maand geld uit aan een duur uitstapje (60 euro), een cadeau (20 euro) en een etentje (40 euro) plus heel soms een flesje drinken of een marsreep onderweg (de laatste euro’s). Dat is dus best redelijk voor mijn doen. Ik kan nu alvast vertellen, dat juni nog wat beter gaat worden. Daarmee zal ik dan in juli eindelijk kunnen zeggen dat ik een beetje gecompenseerd heb voor de hogere uitgaven aan het begin van dit jaar.